Historie Drukkerij Pascal (1974-2013)

Frans Boon zat nog vol van de jaren zestig toen hij in 1973 in een klein pakhuisje aan de Kleine Singel zijn Drukkerij Pascal startte. De flowerpower, de provo’s, de Beatles, het hing allemaal nog in de lucht.

logo_pascal

Vrijwel direct nadat Frans in 1976 naar de Ridderschapstraat verhuisde, haalde hij een kleine offsetpers in huis. Hij maakte winst en er kwam meer ruimte voor zijn idealen. Hij gaf regelmatig wat weg aan buurtgenoten die het nodig hadden -een gratis menukaart voor de Italiaan op de hoek, een stapel kerstkaarten voor de buurvrouw, een dichtbundel voor een Koerdisch
dichter-, het afval werd steeds meer gescheiden en de eerste stappen op MVO-gebied werden gezet.
Geld speelde daarbij geen rol. ‘Als het duurzamer kan en het kost wat meer geld, dan kost het maar wat meer geld’ was zijn devies. De relatie met de Triodos Bank die in 1980 ontstond en voor wie drukkerij Pascal nog steeds huisdrukker is, sterkte hem in zijn overtuiging.

In 2013 heeft Frans Boon de activiteiten van zijn drukkerij overgedragen aan Drukkerij Libertas uit Bunnik. Lokaliteit, verbondenheid, visie op duurzaamheid en voortzetting van activiteiten op de Ridderschapstraat waren belangrijke motivaties voor Frans Boon om voor Libertas te kiezen.

LetterbakFransBoon

terug naar historie