Jaap Oldewarris

Benieuwd naar de passie van Jaap? Lees het hier!

Wie ben je en wat doe je?
Jaap Oldewarris. Januari 2006 ben ik begonnen bij Libertas als technisch DTP-er, waarna ik sinds 1 april 2009 op het bedrijfskantoor ben begonnen. Sinds de verhuizing naar de ASW hou ik me steeds meer bezig met bestandscontrole, workflow automatisering, klantportalen e.d.

Wat is je passie (of wat doe je buiten werk)?
Wellicht vanzelfsprekend, maar dat is toch mijn gezin. Uitstapjes – als dierentuin, musea of strand – maken met onze twee dochters Yasmin (2011) en Myléna (2015) zijn toch wel erg leuk. Maar ook een “slaapfeestje” thuis (matrassen in de woonkamer) en een filmpje kijken kan heel leuk zijn. Af en toe met vrienden een biertje drinken hoort er natuurlijk ook bij. Op een festival, gewoon zomaar of met een verjaardag is altijd wel gezellig.
Ook blijf ik het leuk vinden om voor thuis ideeën op te doen en te bedenken voor weer een verbouwing van een kamer, gang of de tuin.

Wat is je lievelingskleur en waarom?
Ja, dat is natuurlijk paars! Waarom? Uuhmmm…. Dat was het eerste waar ik aan dacht en toen mijn oudste dochter dezelfde kleur noemde kon ik dat natuurlijk niet veranderen. Toch maar even de betekenis opgezocht: https://nl.wikipedia.org/wiki/Paars

Op welk project van Libertas Pascal ben je trots en waarom?
Als ik ‘Libertas Pascal’ een project mag noemen, dan ben ik daar nog steeds heel trots op. Waarom? Kom maar eens kijken op de ASW!
Qua drukwerk zijn dat er veel. Dat kan een klein kaartje zijn waarbij de juiste papierkeuze in combinatie met het ontwerp is gemaakt of een mooi boek waarin verschillende technieken zijn toegepast en waar velen bij betrokken zijn geweest.
Een heel ander project is onze workflow. Het automatisch controleren van bestanden, de toepassing van colourmanagement en het geautomatiseerd op inslag zetten van bestanden levert voor zowel de klant als voor Libertas Pascal voordelen op. Dit ‘project’ loopt al jaren, maar we blijven kijken en nadenken hoe we deze workflow kunnen optimaliseren en blijven daar dan ook volop mee bezig.

Terug naar het overzicht >