Olof van Baarzel

Benieuwd naar de passie van Olof? Lees het hier!

Wie ben je en wat doe je?
Order- en relatiemanagement.

Wat is je passie (of wat doe je naast je werk)?
Gezin, ontmoetingen met familie en vrienden, steden bezoeken, lezen, natuur, Art House films, geschiedenis en creatief bezig zijn met het inrichten van exposities.

Wat is je lievelingskleur en waarom?
In essentie vind ik alle kleuren mooi en interessant. Kleurgebruik of kleurbeleving moet je in relatie zien met de omgeving, voorwerp of een gebeurtenis. Geel en groen hebben mijn voorkeur. Geel is lente, nieuw begin, helder, vrolijk, toekomstgericht. Groen als natuurlijke kleur, de natuur, de basis, reflectie en balans.

Op welk project van Libertas Pascal ben je trots, en waarom?
Onze inspiratiebox vind ik nog steeds buitengewoon. Daarnaast is onze nieuwe show-kast met grafisch werk echt top! We laten daar zien wat technisch mogelijk is in digitaal- en offsetdruk. Kortom productgerichte toepassingsmogelijkheden voor bijzonder drukwerk worden mooi uitgelicht.

Wat is je favoriete stek in Utrecht of omgeving, en waarom?
Er zijn zoveel mooie pareltjes in Utrecht: het onlangs gerestaureerde gebouw Villa Jongerius, Sterrenwacht Sonnenborgh, de Domtoren, Sint-Willibrordkerk, de Kromme Nieuwegracht en de Botanische Tuinen. Ook de ontwikkeling van het gebied rondom Utrecht Centraal; het wordt echt fraai. Fascinerend om te zien hoe de nieuw- en verbouw plaatsvindt temidden van het drukke verkeer van voetgangers, onstuitbare stroom fietsers, bussen en auto’s. Door onze verhuizing van de drukkerij naar de buitenrand van de stad begin ik nu ook het gebied rondom de Amsterdamsestraatweg te ontdekken. Elke dag als ik langs deze weg fiets, lijkt het wel of ik steeds weer iets nieuws zie. Geen chique restaurants of doordacht ingerichte designzaken die je in moderne winkelstraten vindt, eerder veel kleine aparte onverbloemd ingerichte winkeltjes. Hier valt nog iets te ontdekken. De wording van de Amsterdamsestraatweg, ingetogen allure, nog even en het is een hippe straatweg.

Terug naar het overzicht >