Peter Lagerweij

Benieuwd naar de passie van Peter? Lees het hier!

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Peter Lagerweij, sinds 1998 werkzaam bij Libertas. Vanaf 2009 ben ik directeur van dit mooie bedrijf.

Wat is je passie (of wat doe je buiten werk)?
Buiten het werk hebben wij met ons gezin (4 meiden van 11, 8 en een tweeling van 5) genoeg om handen. We trekken er regelmatig lekker op uit.
Skiën, wandelen, fietsen, hardlopen, musea en Italië zijn onze gedeelde passies. Onze 4 meiden zijn sportief dus zaterdag staat vaak in het teken van sport, hockey kijken, coachen en af toe een wedstrijd fluiten. Op zondagochtend lekker uitgebreid met het spul ontbijten. Genieten wij ook enorm van!
Af en toe een avondje culinair genieten met z’n tweeën of met vrienden, vind ik ook geen straf.

Wat is je lievelingskleur en waarom?
Blauw; ik vind het een mooie kleur. Woorden als rust, ruimte, wilskracht, onafhankelijkheid, idealen, doorzettingsvermogen, rationeel en open blijken ook bij “blauwe” mensen te horen. Ik kan mij hierin wel herkennen denk ik.

Op welk project van Libertas Pascal ben je trots, en waarom?
Dat zijn er veel. Maar als ik er een moet noemen, is dat toch ons project U30 boek. Dit boek hebben wij gemaakt i.v.m. ons 30 jarig bestaan in 2011. Het is echt een koffietafelboek met hierin een prachtige verzameling creaties gemaakt door Creatief Utrecht. Ik ben bijzonder trots dat wij met ons project mee hebben mogen helpen Creatief Utrecht op de kaart te zetten. Het boek inspireert; iedere pagina is een feest. Er is nog steeds vraag naar (zelfs uit het buitenland)!

Wat is je favoriete stek in Utrecht of omgeving, en waarom?
Ik heb 12 jaar, inclusief studietijd, in Utrecht mogen wonen. Een plek steekt er letterlijk bovenuit: de Domtoren, het hart van de mooie stad Utrecht, bovendien zijn wij in de Domtoren getrouwd!

Terug naar het overzicht >