Peter Voorbij

Benieuwd naar de passie van Peter? Lees het hier!

Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Peter Voorbij. Na de grafische MTS ben ik in 1993 bij Libertas gaan werken op de Drift in Utrecht. Vervolgens meeverhuisd naar Bunnik. Tussendoor 10 jaar bij een andere drukkerij gewerkt en sinds februari 2010 weer terug. Eerst weer in Bunnik en tegenwoordig op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.
Ik begeleid het gehele productieproces. Soms vanaf (bijna) niets, waarbij een klant aan tafel komt. Samen bedenken we dan wat er moet komen en vervolgens begeleid ik het hele proces.
Maar vaak krijgen we kant en klare bestanden aangeleverd en weet de klant exact wat er moet komen, maar ook dat moet georganiseerd worden dus.
Het proces loopt veelal van vanaf offerte tot en met de factuur. Rekenen en regelen. Het juiste papier, inkoop materialen, planning in de drukkerij, kleur afstemmen, onderbrengen bij externe binders etc.

Wat is je passie (of wat doe je buiten werk)?
Buiten Libertas Pascal doe ik van alles. Natuurlijk eerst mijn gezin, Rianne en 2 kinderen. Die zijn nu 15 en 13 jaar. Verder fiets ik graag, ben gek op kamperen, doe vrijwilligerswerk bij Scouting, (daar ben ik o.a. trainer), ik tennis. En klussen vind ik ook leuk. Schilderen, meubels maken, dat soort dingen. Mijn laatste werkstuk? Een bankje voor in de tuin.

Wat is je lievelingskleur en waarom?
Ik heb geen echte lievelingskleur. Het opkomende groen van de lente is mooi, maar het oranje/geel van de ondergaande zon ook. Een volvlak helder rood, gedrukt op onze HP Indigo vind ik ook fantastisch. Zo past de ene kleur bij het een en een andere kleur bij iets anders.

Op welk project van Libertas Pascal ben je trots, en waarom?
Dat zijn er vele, maar een speciale van afgelopen jaar is de productie van de BNN Doe boekjes. Net als in 2016 mochten we dit jaar weer vriendenboekjes drukken voor BNN. Met 43.000 gepersonaliseerde omslagen een uitdagende klus. Eerst alle adressen voor de postale verwerking op volgorde zetten, dan alles op volgorde drukken, daarna binden en vervolgens per stuk in de krimpfolie.

Wat is je favoriete stek in Utrecht of omgeving, en waarom?
Het echt oude stuk stad rondom de Dom. Dan zie ik zo de middeleeuwen voor me en vraag mij vaak af hoe het toen geweest is. Ik zou wel eens stiekem 350 jaar terug in de tijd willen, gewoon om te kijken hoe het er toen uitzag.

Terug naar het overzicht >